0
Græskarsuppe med rød karry og fladbrød

Græskarsuppe med rød karry og fladbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløgingefærbutternut squasholivenolie, ekstra jomfrurød thai karrypastekokosmælkcitronsalt
1 min.
Suppen

Pil forårsløget og skær den hvide del i grove stykker. Den grønne del hakkes så fint som muligt og gemmes til servering. 

Halvér græskaret og skræl det sammen med ingefæren med en kartoffelskræller eller en kniv. Kassér kernehuset på græskaret med en ske og skær græskaret ud i store tern. Skær ingefæren ud i grove stykker. 

Varm en gryde op ved middel varme og steg løg, ingefær og græskar i 1 spks. olie pr. person i ca. 5 min til det er gyldent. Tilsæt karrypastaen og lad det stege yderligere 1 under omrøring. Tilsæt kokosmælken og 1/2 dl vand pr. person og lad det simre under låg i ca. 15 min til græskaren er helt mør.

Hæld væden i en separat skål og blend suppen, hvor væden tilsættes lidt efter lidt indtil det får den ønskede konsistens. Smag til med salt og citronsaft.

græskarkerner
20 min.
Græskarkernerne

Varm en pande op til middelhøj varme. Rist kernerne af på den tørre pande, så de bliver gyldne i farven og begynder at ”poppe”. Tag kernerne af panden og gem til anretning.

pizzadej - på surdej
25 min.
Fladbrødet

Del hver dejkugle i to lige store stykker og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie og drys med lidt salt når de er færdige og opbevar dem i et fugtigt klæde til servering.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med forårsløg, olivenolie og græskarkerner og servér brødet til. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?