0
Gratinerede gnocchi med ansjoser, cherrytomater og fennikel

Gratinerede gnocchi med ansjoser, cherrytomater og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailporrefennikel med topappelsinpersille
1 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med salt og vand over at koge. 

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med fenniklen, tomaterne og persillen. Skær halvdelen af fenniklen i tynde skiver. Hak porren, persillen og resten af fenniklen fint. 

Kog fennikelskiverne i ca. 20 sek., indtil de bliver møre men stadig har bid, og skyl dem i koldt vand. 

Skær skrællen af appelsinen, og skær appelsinkødet i mundrette chunks. 

Skær tomaterne i halve. 

gnocchiansjoserhvedemelkrystal karlsødmælk
10 min.
Gratinerede Gnocchi

Forvarm ovnen til 225 grader. 

Varm en pande op ved høj varme. Steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil de har fået godt med farve. Overfør gnocchierne til et ovnfast fad, hæld lidt olie i panden igen, og steg efterfølgende finthakket porre og fennikel i ca. 4 min. pr. person. 

Tag ansjoserne ud af olien, og hak dem groft. 

Kom 1/2 spsk. mel i panden med porre og fennikel, og rør det godt rundt. Hæld mælken i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil retten får en cremet konsistens ligesom bechamelsovs. Tilsæt ansjoserne, og smag til med salt og peber. 

Hæld sovsen henover gnocchierne, tilsæt tomater, og riv osten henover (der kan ligeledes drysses med rasp, hvis man har lidt). Bag retten i ca. 10 min., indtil overfladen har fået godt med farve. 

25 min.
Salaten

Vend fennikelskiverne, appelsinen og persillen godt rundt med lidt olie, salt og peber i en skål. 

30 min.
Anretning

Servér den gratinerede gnocchi med den friske salat. 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?