Hak hvidløg og forårsløg fint og sauter dem i olie, uden at de tager farve. Hæld de flåede tomater på og krydr med sukker, oregano, salt og peber. Lad det simre 10 min., blend tomatsaucen og smag til. Smelt smørret i en anden gryde, hæld mælken ved og kog det langsomt op under omrøring. Jævn mælken med maizena til den føles som en tyk opbagt sauce. Tilsæt ost lidt ad gangen til saucen er blevet helt tyk og cremet og smag til. Halver avocadoerne, fjern stenene og tag skrællen af. Skær kødet i skiver og anret dem pænt i ét lag på en stor ildfast tallerken. Dryp med citronsaft og krydr let med salt og peber. Kom tomatsaucen på og bred den ud til ca. 3 cm fra kanten. Hæld forsigtigt ostesaucen over uden at få blandet den med tomatsaucen. Bred ud, til den er ca. 6 cm fra kanten. Stil tallerknen under ovngrillen ved 225°C i ca. 10 min., til ostesaucen er gylden. Server straks som forret med godt brød og grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften