0
Stegt kuller med nye rødbeder i gedefriskost og hasselnødder

Stegt kuller med nye rødbeder i gedefriskost og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Kog bederne

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Kom bederne i en gryde med vand, og kog dem i 25 min., indtil de er møre, når man stikker en kniv igennem dem.

bagekartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hasselnødder
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

frisk gedeost
20 min.
Skær rødbeden

Kom bederne i koldt vand, og smut skrællen af. 

Skær bederne i mundrette stykker, og vend med citronsaft, salt og peber.

Dæk et fad med gedefriskost, anret rødbederne henover, og top med hasselnødder.

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med bederne og kartoflerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
574 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
56,5 g
heraf sukkerarter:
20,4 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
32,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?