0

Green goddess salat med sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

mukimame (bælgede edamamebønner)spidskålagurkforårsløg
1 min.
Salat

Kog vand op så du kan dække edamamebønnerne.

Kom de frosne edamamebønner i en skål, hæld kogende vand over. og lad dem trække i 5 min. Hæld vandet fra, og hak edamamebønnerne fint. Snit spidskålen fint, og skær agurken i små tern. Rens forårsløgene, og snit dem i tynde skiver. Kom alle grøntsagerne i en skål.

kogte kikærtersød paprikahvidløgspulver
10 min.
Kikærter

Tænd airfryeren på 180 grader eller ovnen på 200 grader varmluft.

Hæld kikærter i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. Kom kikærterne i en skål sammen med olivenolie, paprika og hvidløgspulver. Bland det hele godt. Kom kikærterne i airfryerkurven eller på en bageplade med bagepapir, og tilbered dem i airfryeren i 10-12 min. eller i ovnen i 12-15 min. 

spinatbasilikumcitronparmigiano reggiano (Parmesan)creme fraiche 18%olivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Dressing

Pluk basilikumbladene fra stilken. Skyl spinaten godt. Pres saften fra citron. Pil hvidløg.

Kom spinat, basilikum, citronsaft, parmesan, creme fraiche, hvidløg, 1/2 spsk. olivenolie pr. person og salt og peber efter smag i en blender. Blend det hele sammen, til det har en ensartet og cremet konsistens. Tilsæt evt. en smule vand hvis du synes dressingen er for tyk. Vend dressingen godt sammen med grøntsagerne i skålen. Hvis du har tid, så kom salaten på køl i 30 min. inden servering. Den kan også sagtens spises med det samme.

25 min.
Anretning

 Spis salaten toppet med sprøde kikærter. 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?