Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær løg i tynde ringe, og kom dem i et rent, skoldet patentglas. Kog følgende pr. person op i en gryde i et par minutter: 1/2 dl eddike, 1/8 dl vand og 1 spsk. honning.
Hæld den kogende varme eddikeblanding over løgene, luk glasset og opbevar det køligt.
Hvis du ikke har fået lavet syltede rødløg, kan du sagtens spise burgeren med skiver af rå løg i.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl og skær gulerødder i stave som pommes frites. Kom dem i en skål, tilsæt 1/4 spsk. olivenolie, og vend rundt, så de alle er dækket af olie.
Kom gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys salt efter behag henover, og bag dem i 35-50 min. (alt efter ovn), indtil de er gyldne.
Skær 4 lange skrå skiver af hver aubergine, og skær lette kryds i skiverne. Varm 1/2 spsk. olie pr. person op på en pande, og steg aubergineskiverne i 5-7 min. Drys skiverne med 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag.
Rør det hakkede oksekød sammen med kapers, og form 1 bøf pr. person. Steg bøfferne i 1/4 spsk olie i 5-8 minutter.
Skær imens avokado i mindre stykker. Skær også rødløg i skiver, hvis du ikke har fået lavet syltede rødløg.
Når det passer med, at gulerødderne er færdige, laves en burger pr. person, hvor aubergineskiverne er bund og top. Smør bundene med tomatpuré, læg bøf, avokado, og rødløg ovenpå, og slut af med en aubergineskive.
Spis en burger pr. person sammen med fritter af gulerødder.
Kundekommentarer ()