0
Grillede gulerødder med couscous, fennikel og friskost

Grillede gulerødder med couscous, fennikel og friskost

Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscousskållimeovn
1 min.
Lav couscous

Tænd ovnen på 200 grader varmluft med grill funktionen tændt.

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften fra limen. 

gulerødderharissaovn
5 min.
Bag gulerødder

Vend de hele gulerødder med lidt olivenolie og harissa. Bag dem på en bageplade øverst i ovnen til de har taget godt med farve og er møre - ca. 25 min. Det må godt tage masser af farve men selvfølgelig ikke blive sorte. Hold godt øje.

FennikelklementinKota-ostcashewnødder
10 min.
Skær grønt

Skær fennikel i tynde strimler.

Hak cashewnødder groft.

Smuldr osten med fingrene.

Skræl klemmentinen og skær derefter ud i mundrette bidder.

25 min.
Anretning

Vend couscous sammen med fennikel, klemmentin og ost.

Anret med gulerødder på siden og til sidst et drys nødder.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?