0
Grillede gulerødder på humus med grøn ærtepesto og ristede pinjekerner

Grillede gulerødder på humus med grøn ærtepesto og ristede pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frost
1 min.
Ærterne

Hvis ærterne stadig er frosne, så lad dem tø op, natten over i køleskabet, eller læg posen i vand, før du begynder at lave mad.

gulerodolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Gulerødderne

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrub gulerødderne under vand, og læg dem hele ud på en bageplade dækket med bagepapir. Hæld en spsk. olie pr. person henover gulerødderne, krydr med salt, og vend dem godt rundt. Bag gulerødderne i ca. 25 min, indtil de er bløde hele vejen igennem og har fået godt med farve. Vend gulerødderne lidt undervejs ved bagningen.

løgpinjekernerhvidløgcitron
10 min.
Humus

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 2 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde.

Dræn kikærterne for vand (uden at kassere det), og kom dem op i en skål. Tilsæt de karamelliserede løg, hvidløget, citronsaft og lidt salt. Blend kikærterne med en stavblender, eller mos dem groft med et piskeris. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i humusen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt eller citronsaft. Tilsæt evt. lidt spidskommen eller andet tørret krydderi.

pinjekernerpersilleparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Pestoen

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen.

Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, hak den groft sammen med kernerne (gem evt. lidt persille til anretning), og hæld det hele i en skål. Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person og revet ost. Smages til med salt og peber. Vend ærterne rundt i pestoen lige før servering.

30 min.
Anretning

Kom en god klat humus i dybe tallerkener, anret gulerødderne henover og top med pestoen og pinjekernerne.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?