Tapenade: Kom oliven, ansjoser, 1 fed pillet hvidløg og kapers i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt olie mens maskinen kører til tapenaden er let cremet uden at flyde. Smag til med salt og peber og lad den trække køligt indtil servering.
Sauté: Halver tomaterne, skær rødløget i tynde både og snit det andet fed hvidløg i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg, hvidløg og timian bløde. Kom tomater og bønner ved, krydr med salt og peber og sauter til det hele er varmt og "smeltet" lidt sammen. Smag til med lidt hvidvinseddike samt salt og peber.
Kød: Krydr koteletterne med lidt peber, pensl dem evt. med lidt olie og grill dem kortvarigt på begge sider.
Server retten sammen med råstegte kartofler og en sprød grøn salat.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften