Kartofler: Vask kartoflerne og skær dem over på tværs, læg dem i en skål og drys godt med groft salt på. Lad dem trække ca. ½ time.
Salat: Croutoner: Rist toastbrødet til det er lysebrunt, lad det køle af og skær det i små firkanter. Skær olivenerne i skiver, riv salaten i små stykker og bland fetaosten i. NB - Croutonerne kommer du først i lige før servering.
Sæt et støbejernsfad på grillen (ved indirekte varme), hæld lidt rapsolie i og læg de saltede kartofler i fadet. Vend dem hvert 15. minut (de skal have ca. 45 minutter). Når kartoflerne er møre og brune, lægger du dem i et ovnfast fad og holder dem varme i din ovn, mens du griller bøfferne.
Rødvinssauce: Oksebouillon, rødvin, løgpulver og BBQ krydderi koges ind til det halve, jævnes med maizena og smages til med salt og peber.
Kød: Krydr bøfferne let med salt og peber, læg dem på den varme grill (nu gerne ved direkte varme) og grill dem på den ene side til kødsaften trænger op til overfladen. Vend dem - og når kødsaften igen trænger op til overfladen, er bøfferne færdige. Lad dem trække tildækket nogle minutter før servering, så kødsaften bliver i kødet.
Server bøfferne med aspargeskartofler og salaten og drik resten af rødvinen til.
Velbekomme -Meyer
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften