0
Grillet agurkesuppe med bagte cherrytomater, grønne ærter og græskarkerner

Grillet agurkesuppe med bagte cherrytomater, grønne ærter og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frost
1 min.
Ærterne

Lad ærterne tø op dagen før i køleskabet, eller læg posen i lunkent vand samme dag, så de kan tø op.

løgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailsalt
1 min.
Tomaterne

Forvarm ovnen til 225 grader. Pil løget, og skær det i grove strimler. Skyl tomaterne, og spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir sammen med løget. Krydr med lidt salt og bag det hele i ca. 10 min., indtil det har fået godt med farve.

couscous
5 min.
Couscoussen

Kom couscoussen i en gryde. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden.

agurkhvidløgcitronolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Agurkesuppen

Varm en pande op ved høj varme, og skyl agurken grundigt. Læg agurken på den tørre pande, og lad den riste i et par minutter på hele fladen, så den begynder at branke lidt i overfladen. Agurken skal slet ikke tilberedes, men blot få lidt røget smag fra brankningen.

Skær agurken i grove stykker, kom den op i en skål med hvidløget, citronsaften, 1 spsk. olie pr. person og lidt salt.

Blend det hele til en suppe med en stavblender, og smag til med salt og citron.

græskarkerner
20 min.
Græskarkerner

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

sort peber
25 min.
Couscoussen

Vend de bagte tomater og løg sammen med couscoussen og ærterne, og vend det rundt i 1 spsk. olie pr. person. Smages til med salt og peber.

pizzadej - på surdej
30 min.
Brødet

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, drys med lidt salt, når de er færdige, og opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.

40 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, anret couscoussen henover, top med græskarkerner og servér det lune brød til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?