0
Grillet côte du boeuf af krogmodnet choko beef og sprød spidskål med tahindressing dertil rosmaringrillede pommes hasselback med hvidløg

Grillet côte du boeuf af krogmodnet choko beef og sprød spidskål med tahindressing dertil rosmaringrillede pommes hasselback med hvidløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
1 timer, 15 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerrosmarinolivenolie, ekstra jomfruhvidløg
1 min.
Grillede pommes hasselbach

Skræl og skyl kartoflerne grundigt. Læg evt. kartoflerne i fordybningen i en passende trægrydeske eller stik et spyd igennem i bunden, for ikke at skære kartoflen helt igennem. Skær nu tynde skiver med en tyndbladet skarp kniv ca. 3/4 ned i kartoflerne. Læg kartoflerne i et grillfast fad, og fordel rosmarin og hele upillede hvidløgsfed i og omkring dem.

Pensl kartoflerne med rigeligt god olivenolie, og krydr med god salt.

Sæt fadet på grillen ved indirekte varme med grill-låg på i 45-60 min., til de er møre og gyldne. Pensl ofte med olien, der ligger ved kartoflerne.

côte de boeuf
2 min.
Côte du boeuf:

Tag bøffen ud af køleskabet 1 time, før du skal grille den, så den kan få stuetemperatur. Ret formen op med dine hænder, så den er flot og ensartet i tykkelsen. Sørg for, at grillen er meget varm. Grill nu bøffen i 2-3 min. på begge sider, så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for, at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster, skubbes kullene ud til siden, og der steges nu ved indirekte varme under låg, indtil din ønskede stegegrad er opnået. Huskokken anbefaler at stoppe ved 53-55 grader i kernen. Lad kødet trække med et par klatter trøffelsmør ovenpå, indpakket i stanniol i 10-12 min., inden den serveres og trancheres ved bordet.

tahinsesamfrøgræsk yoghurt, 10%citronhvidløg
10 min.
Tahindressing:

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og begynder at "poppe". Knus dem i en morter eller blender.

Rør yoghurten ned i tahinen lidt ad gangen. Rør de ristede sesamfrø i. Rør nu dressingen med finthakket hvidløg (brug 1 fed pr. person), saften af en halv citron og lidt cayenne. Smag til med sukker, salt og peber.

Fif: Hvis dressingen er for tyk, kan du evt. justere med lidt vand.

spidskålgulerødder med top
15 min.
Spidskål og gulerødder med tahindressing:

Snit spidskålen, så fint du kan, og skær julienne af gulerødder. Vend kål og gulerødder med tahindressing, og drys med lidt ristede sesamfrø.

60 min.
Anretning:

Anret salaten i en skål, kartoflerne på et lille fad ,og kødet på et skærebræt. Sæt det hele på bordet, og trancher kødet ved bordet. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?