0

Grillet peberbøf med hjemmelavet kartoffelsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dagen i forvejen eller om formiddagen gør du kartoflerne klar. Pil løget og skær det i kvarte. Kom kartofler og løg i en gryde med vand som lige dækker og tilsæt 1 spsk. salt. Kog kartoflerne i 6 – 8 minutter, sluk og lad dem blive i vandet til de er møre. Pil dem når de er afkølede, og sæt dem i køleskabet. De skal være tildækkede, men ikke pakket lufttæt.

Mens kartoflerne bliver klar kan du røre din mayonnaise:

Pisk æggeblommerne med dijon sennep samt salt og peber. Tilsæt derefter olien lidt af gangen mens du pisker kraftigt. Når mayonnaisen er begyndt at tykne, kan du begynde at tilsætte olien i en tynd stråle. Når den er færdig, uden at være for tyk, tilsætter du hvidvinseddike og citronsaft og pisker lidt igen. Smag til med salt og peber.

Sæt mayonnaisen i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg på nederste hylde.

Før du skal spise

Skær kartoflerne i skiver, og tilsæt mayonnaisen, cremefraiche og friskklippet purløg, og rør det forsigtigt sammen. Klip lidt ekstra purløg til pynt.

Lav en salat med radiser i skiver.

Smelt lidt smør i en lille gryde.

Ved grillen

Tænd grillen og anret den til direkte grillning. Kom lidt salt på bøfferne. Grill bøfferne ca. 4 minutter på hver side, hvis du vil have dem rosa. Se efter saftstigning på overfladen. Når saften stiger op på overfladen, skal de vendes, og når saften igen stiger op, er de færdige. Hvis du ønsker et smukt grillet mønster, skal du dreje bøfferne 90 grader, efter den halve grill tid.

Ved bordet

Servér bøfferne med kartoffelsalaten og den grønne salat med radiser. Kom lidt smeltet smør over hver bøf. En kraftig rødvin passer godt til de lækre peberbøffer.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften