0
Grillet salat med lynstegt makrel, tomater og mormordressing

Grillet salat med lynstegt makrel, tomater og mormordressing

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Makrel, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hjertesalattomaterestragonfløde 38% (piskefløde)citronsukker
10 min.
Salaten

Skyl salaten grundigt, og flæk den i halve med stokken på.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges salaten på skæresiden i lidt olie i ca. 20 sek., indtil den har fået godt med farve. Overføres til et serveringsfad.

Skyl tomaterne, skær dem i små stykker, og kom dem ved salaten.

Skyl estragonen, afdryp for vand, og hak bladene groft.

Kom fløden i en lille skål, pres citronsaften ned i, og krydr med lidt salt og sukker. Rør det godt rundt, indtil fløden begynder at blive tyk, og smag til med evt. ekstra sukker og salt.

Vend salaten, tomaterne og estragonen i dressingen.

makrelfilet med skindolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
FIsken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 40 sek. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 10 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min på begge sider.

Tag fisken af panden, og krydr med salt og peber. Servér straks.

25 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med de kogte kartofler og salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?