Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Læg fisken på en bradepande dækket med bagepapir, rids fisken med en skarp kniv, og gnid den med salt og lidt olie.
Sæt bradepanden lidt oppe i ovnen, tæt på varmelegemet, så den kan blive grillet lidt. Hold øje med, at fisken ikke bliver brændt i overfladen. (Hvis den begynder at få for meget farve, så skru ned for ovnen, og placer bradepanden længere ned i ovnen). Bag fisken i ca. 20 min., indtil den udskiller hvid væske.
Pil løget, hak det i fine skiver og vend det godt rundt med 1 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Pil bladene fra stokken på kålet, skær dem i mundrette stykker og kog dem i ca. 30 sek. Dræn vandet fra i en sigte, og lad kålet afkøle lidt, før du presser det meste af vandet ud af det med hænderne.
Pil hvidløget, og skyl chilien og korianderen. Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og hak korianderen og chilien groft (pas på med mængden - chilien er stærk).
Kom det hele op i en stor skål sammen med lidt revet limeskal (kun den grønne del), limesaften, fiskesaucen, 1/2 tsk. sukker pr. person og de syltede rødløg. Bland godt sammen, og smag til, om det mangler syre, salt eller sukker.
Vend kålet og spelten godt rundt i dressingen, og smag til igen.
Servér den grillede fisk sammen med salaten.
Kundekommentarer ()