0
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skinkebøffer

Skær bøfferne i regulære stykker, ca. 2 x 2 cm. Lave marinade af teriaky marinade, saften af ½ citron og brun farin. Kom kødet i en plastpose, hæld marinaden ved, pres luften ud og bind en knude. Ryst posten som marinaden bliver fordelt. Læg posen i køleskabet, og lad købet marinere 1 time (Vend posen efter ½ time)

Salat

Skær romaine salaten i skiver, som var det et franskbrød. Del avocado frugterne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske. Skær osten i tern, rødløget i tynde skiver og bland salaten sameen med oliven og valnøddekerner i en skål, og sæt den til side et koldt sted.

Grillspyd

Pil løget og del det i kvarte på langs, så får du nogle ”både” som er nemme at sætte på grillspyddet. Skær peberfrugterne i tykke skiver, og del dem i store stykker.

Så kommer du skiftevis, kød, peber, løg, pølse og rejer på dine grillspyd, krydr dem til sidst med lidt salt, peber og BBQ krydderi.

Ved Grillen

Gas grill: Tænd din gas grill op indstil den på medium

Kul grill: Anrettes til indirekte grillning.

Smør risten med lidt koldpresset rapskimolie.

Læg grillspyddene på.

Læg pitabrødene på brødholderen.

Vend dine grillspyd efter 5 minutter, efter endnu 5 minutter vender du dem igen, og vender en sidste gang (Her skruer du ned for varmen) ilat ca. 15 minutter.

Ved bordet.

Vend salaten med lidt balsamicoeddike lige inden serveringen. Skær pita brødet halvt igennem og fold det rundt om grillspyddet, så kan du trække alt af grillspyddet, uden at det ”flyver” rundt i lokalet.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.