Porto bello svampe:
Dup svampene rene med et stykke fugtigt køkkenrulle. Du må ikke skylle dem under vand, så bliver de slatne. Skær stokken af så tæt ved lamellerne som muligt.
Del hvidløgsfeddene på langs og skær dem i skiver så hver skive har en spids ende. Pres den spidse ende af hvidløgsskiven ind i svampen. Tryk efter med en finger, men vær forsigtig ellers kan svampen revne. Brug ca. 4 skiver hvidløg pr. svamp.
Kom 2 spsk. kalvefond i en lille skål og tilsæt 4 spsk. koldpresset rapskimolie, rør det godt sammen og hæld det ud over lamellerne på svampene. Lad dem stå og trække smag i køleskabet, mens du gør grillspyddene klar.
Grillspyd:
Skær peberfrugterne i 1,5–2 cm tykke skiver og del dem. Squashen skæres i regulære stykker - de skal helst være lige store.
Skær skinkebøfferne i regulære stykker og del hver baconskive i to og rul dem sammen.
Hvis du bruger træspyd, skal de først smøres med lidt olie, så kød og grøntsager slipper nemt.
Kom kød, peberfrugter, blommetomater, squash og baconruller på spyddene og krydr dem med salt, peber og BBQ-krydderi.
Ved grillen:
Gasgrill: Tænd din gasgrill op og indstil den på medium
Kulgrill: Anrettes til indirekte grillning.
Smør risten med lidt koldpresset rapskimolie.
Læg grillspyddene på.
Læg svampene på med lamellerne opad. De skal kun ligge 1 minut på den side, så vender du dem om, så lamellerne vender ned mod risten. Nu skal de grille ca. 6 – 8 minutter.
Vend dine grillspyd jævnligt
Vend svampene igen så lamellerne vender opad og kom en skive mozzarella på hver svamp.
Husk at holde øje med dine grillspyd!
Når osten er smeltet er svampe og grillspyd klar.
Serveres med lidt godt brød (foccasia eller naan).
Velbekomme
-Meyer
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften