Du kan med fordel koge risene dagen før (eller om morgenen).
Men vær OBS på, at køle dem hurtigt ned, og opbevare dem på køl indtil brug. Når du det ikke, er retten alligevel super nem.
Forbered alt du kan, imens risene koger.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
Steg kødet i olie på en stor pande, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt.
Snit forårsløg fint, og gem toppen til servering. Snit hvidløg i tynde skiver, og hak champignon, eller skær dem i skiver.
Tag kødet af panden. Steg champignon, den lyse del af forårsløget og hvidløg på den varme pande i 1-2 min. Tilsæt ærterne, steg igen kort, og krydr med salt.
Skub det hele lidt til side på panden, og steg æggene i lidt olie på den frie plads.
Kom risene og det stegte kød på, og vend det hele sammen. Krydr med salt, tamari og en anelse sukker.
Hak peanuts, og skær limen i både.
Anret stegte ris i dybe tallerkener, top med peanuts og forårsløg, og servér straks med limebåde og sød chilisauce.
Kommentarer og forslag til opskriften