Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Riv ingefær, og hak hvidløg fint.
Kom kødet i en skål, og marinér det med tamari soya, 1/2 spsk. sukker pr. pers. (gerne muscovado eller brun farin), en smule gochugaru chili (pas på det er stærkt), revet ingefær og hakket hvidløg.
Lad kødet marinere i 10-15 min.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også hvidkålen på mandolinjernet, så fint du kan.
Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og gochugaru chili.
Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min.
Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.
Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme.
Steg kål og gulerødder med kødet i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.
Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
Som vist på billedet med kogte ris, og de sidste sesamfrø drysset over.
Kommentarer og forslag til opskriften