Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad, og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal.
Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Riv ingefær, og hak hvidløg fint.
Kom kødet i en skål, og marinér det med tamari soya, 1/2 spsk. sukker pr. pers. du laver mad til (gerne muscovado eller brun farin), en smule gochugaru chili, revet ingefær og hakket hvidløg.
Lad kødet marinere i 10-15 min.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også hvidkålen på mandolinjernet, så fint du kan.
Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og gochugaru chili.
Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min.
Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.
Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme.
Steg kål og gulerødder med kødet i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.
Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
Som vist på billedet med kogte ris.
Kundekommentarer ()