0
Gris på koreansk Bulgogi style med ristet sesam og hvidkål

Gris på koreansk Bulgogi style med ristet sesam og hvidkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad, og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal.

Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

Hakket grisekød 9-15%ingefærtamari soya saucekoreansk gochugaru chilihvidløg
2 min.
Kød del 1

Riv ingefær, og hak hvidløg fint.

Kom kødet i en skål, og marinér det med tamari soya, 1/2 spsk. sukker pr. pers. du laver mad til (gerne muscovado eller brun farin), en smule gochugaru chili, revet ingefær og hakket hvidløg.

Lad kødet marinere i 10-15 min.

gulerødderhvidkålkoreansk gochugaru chili
10 min.
Grøntsager

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også hvidkålen på mandolinjernet, så fint du kan. 

Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og gochugaru chili.

Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min. 

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.

Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

Hakket grisekød 9-15%sesamfrøkoreansk gochugaru chili
25 min.
Kød del 2 / Bulgogi

Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme.

Steg kål og gulerødder med kødet i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.

Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kogte ris.

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?