0
Gris på koreansk Bulgogi style med ristet sesam og hvidkål

Gris på koreansk Bulgogi style med ristet sesam og hvidkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Hakket grisekødingefærtamari soya saucekoreansk gochugaru chilihvidløg
2 min.
Kød del 1

Riv ingefær, og hak hvidløg fint.

Kom kødet i en skål, og marinér det med tamari soya, 1/2 spsk. sukker pr. pers. (gerne muscovado eller brun farin), en smule gochugaru chili (pas på det er stærkt), revet ingefær og hakket hvidløg.

Lad kødet marinere i 10-15 min.

gulerødderhvidkålkoreansk gochugaru chili
10 min.
Grøntsager

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær også hvidkålen på mandolinjernet, så fint du kan. 

Kom begge dele i en skål, og drys med lidt fint salt og gochugaru chili.

Knug salten ind i kål og gulerødder med hænderne, og lad det trække 5 min. 

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme, til frøene popper. Husk at vende rundt ofte.

Kom de ristede sesamfrø i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

Hakket grisekødsesamfrøkoreansk gochugaru chili
25 min.
Kød del 2 / Bulgogi

Varm en wok eller pande op til høj varme, tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme.

Steg kål og gulerødder med kødet i ca. 2 min, og tilsæt mere gochugaru chili efter smag.

Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet med kogte ris, og de sidste sesamfrø drysset over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.