
Krydr kødet med salt på alle sider, og læg det til side. Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til bønnerne.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Nip toppene af bønnerne, halvér dem, og kog dem i 5-10 min., Dræn dem for vandet. Kom dem tilbage i gryden, og tilsæt karrysovsen.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1 tsk olie pr. person i 4 min. på hver side. Imens pilles hvidløget, og hakkes fint.
Skru ned for varmen på blusset. Tilsæt hoisinsaucen og hvidløget til kødet, og lad det stege, til det begynder at klistre til kødet. Lad kødet hvile indtil anretning.
Skær kødet i tykke skiver, og server det sammen med den grønne karry og ris.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften