0

Grøn karry med kuller og ris

Opskriften er udviklet af:

Fremgangsmåde

First thing's first!
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem
Fremgangsmåde

Karry

  • Snit fennikel fint
  • Steg karrypastaen af i lidt olie i en gryde
  • Tilsæt kokosmælk og lad simre i 10 minutter
  • Tilsæt fennikel og spinat - og sluk så for varmen
  • Smag til med salt og peber, limesaft- og skal

Ris 

  • Kog risene som angivet på pakken 

Fisk

  • Dup fisken godt af, især på skindsiden
  • Del fisken i rette portionsstykker
  • Steg fisken i lidt olie på en pande på med skindsiden nedad til fisken er tilberedt - den tager en fin hvid farve
Anretning
  • Servér ris og karry i hver sin skål og anret fisken fint på en tallerken med koriander ud over

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK