0
Grøn karry med kylling, grønt, thai basilikum og peanuts

Grøn karry med kylling, grønt, thai basilikum og peanuts

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Grünkern

Sæt kernerne over at koge i rigeligt vand med salt i ca. 15 min., til de er møre. 

Grøn thai-karry sovsHopballe Mølle kylling, bryst i strimler
3 min.
Karry sovs

Kom grøn karrysovs i en gryde.

Tænd for varmen, og bring sovsen i kog med 1 stilk skyllet basilikum pr. kuvert.

Fortynd evt. karryen med 1/2 dl vand pr kuvert.

Når sovsen koger, kommes kyllingestrimlerne i, og der skrues ned til middelvarme. Kog i cirka 5 min.

Imens renses og skrælles grøntsagerne.

Tjek efter 5 min., om kyllingstrimlerne er gennemtilberedte.  

snittet kål & gulerodlime
9 min.
Grøntsager

Kom gulerod og kål i, og lad karryretten småsimre i 2-3 min. 

Smag til med lime, sukker og salt, og lad det hele småsimre indtil servering. 

 

peanutsthai basilikum / holy basillime
14 min.
Topping

Skyl og pluk bladene fra resten af thai basilikum, og anret dem på en serveringstallerken med plads til peanuts og limebåde også.

Hak evt. peanuts, og læg dem sammen med basilikum.  

Skær resten af limefrugten i både, og anret også dem på serveringstallerkenen.

 

20 min.
Anretning

Smag karryretten til en sidste gang. 

Anret med grünkern, karrysovs, thaibasilikum, peanuts og et skvæt lime. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?