0
Grøn lasagne på frisk pasta og chili

Grøn lasagne på frisk pasta og chili

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

timianløggulerod
1 min.
Forbered grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Hak grøntsagerne groft (pas på med mængden af chili - den er stærk!).

tomatpassatatimian
10 min.
Lav tomatsovsen

Varm en kasserolle op ved middel varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min, indtil de bliver gyldne.

Hæld tomatpassataen i og lad det simre, imens timianbladene plukkes ned i sovsen.

Når tomatsovsen har simret ca. 5 min. smages den til med salt og peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)bechamelsovs
20 min.
Saml lasagnen

Hæld lidt tomatsovs i bunden af et ildfast fad, der passer i størrelse i forhold til, hvor mange der spiser. Tilsæt herefter ingredienserne i følgende rækkefølge:

Lasagneplader, tomatsovs, bechamelsauce. Gentag dette 3 gange og afslut med tomatsovs, bechamelsovs og revet ost.

30 min.
Bag lasagnen

Bag lasagnen i ca. 30 min., indtil osten har fået en gylden farve, og pastapladerne ikke giver modstand, når man stikker en kniv igennem lasagnen. Lad gerne lasagnen hvile lidt, før den serveres, så den kan sætte sig lidt.

60 min.
Anretning

Servéres direkte fra fadet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?