Pil hvidløget og det yderste lag af porren. Skyl porren grundigt sammen med fenniklen. Hak det hele fint.
Sæt en gryde over høj varme, og skær pølserne i mundrette stykker.
Steg pølserne i 1 spsk. olie, indtil de får godt med farve. Tag pølserne ud af gryden, og steg grøntsagerne i ca. 5 min. over middel varme, indtil de bliver gyldne. Tilsæt bouillon og laurbærblade, og rør det rundt i grøntsagerne. Tilsæt 3 dl. vand pr. person, og lad retten simre, imens pastaen koges i en separat gryde. Kom pastaen og pølserne i suppen, og smag til med olivenolie, salt og peber.
Varm bollerne i en brødrister eller i ovnen.
Fordel suppen i skåle, og top med lidt olivenolie og peber.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.
Kundekommentarer ()