Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pil løget, og skyl pak choy og chili grundigt. Skær bladene fra stilken på pak choy, og skær hver især i mundrette stykker. Hold dog blade og stilke adskilt. Hak løg og chili groft.
Sæt en pande eller flad gryde, som kan tåle at komme i ovnen, over ved middelhøj varme. Steg løgene, pak choystilkene og halvdelen af pak choy-bladene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil det meste af væden fra grøntsagerne er fordampet. Krydr med lidt salt, tilsæt fløden, og lad retten simre i ca. 2 min under omrøring.
Lav små fordybninger i retten i panden, og slå æggene ud heri. Bag retten i ovnen i 7-9 min., til æggehviden sætter sig, og blommerne stadig er bløde.
Hæld chilien, den sidste halvdel af pak choy-bladene, 1 spsk. olivenolie pr. person, revet citronskal og saften fra citronen i den drænede quinoa, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.
Anret quinoaen henover shakshukaen, og top med plukket eller skiveskåret mozzarella.
Kundekommentarer ()