0
Grøn Shakshuka med quinoa
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ialt 0,751 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoasalt
1 min.
Quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt under låg til den er mør - ca. 5-10 min.

løgbladbederrød chili
3 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil løget, og skyl bladbederne og chilierne grundigt. Skær bladene fra stilken på bladbederne, og skær dem i mundrette stykker. Hak løget og chilien groft.

olivenolie, ekstra jomfrufløde 38% (piskefløde)æg2
10 min.
Shakshukaen

Sæt en pande eller flad gryde, som kan tåle at komme i ovnen, over ved middelhøj varme. Steg løgene og halvdelen af bladbederne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, så det meste af væden fra grøntsagerne er fordampet. Krydr med lidt salt, tilsæt fløden og lad det simre i ca. 2 min under omrøring.

Lav små fordybninger i retten i panden og slå æggene ud heri. Bag retten i ca. 7-9 min. til æggehviden sætter sig, og blommerne stadig er bløde.

citronsort peber
20 min.
Quinoaen

Hæld chilien, bladbederne, 1 spsk. olivenolie pr. person, revet citronskal og saften fra citronen i den drænede quinoa og vend godt rundt. Smages til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Anret quinoaen henover shakshukaen, og top med revet ost.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
31 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
8,4 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
23,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?