Ialt 0,751 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt under låg til den er mør - ca. 5-10 min.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pil løget, og skyl bladbederne og chilierne grundigt. Skær bladene fra stilken på bladbederne, og skær dem i mundrette stykker. Hak løget og chilien groft.
Sæt en pande eller flad gryde, som kan tåle at komme i ovnen, over ved middelhøj varme. Steg løgene og halvdelen af bladbederne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, så det meste af væden fra grøntsagerne er fordampet. Krydr med lidt salt, tilsæt fløden og lad det simre i ca. 2 min under omrøring.
Lav små fordybninger i retten i panden og slå æggene ud heri. Bag retten i ca. 7-9 min. til æggehviden sætter sig, og blommerne stadig er bløde.
Hæld chilien, bladbederne, 1 spsk. olivenolie pr. person, revet citronskal og saften fra citronen i den drænede quinoa og vend godt rundt. Smages til med salt og peber.
Anret quinoaen henover shakshukaen, og top med revet ost.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()