Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Bring en stor gryde med og et godt skud salt i kog.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, dog gerne lidt kortere tid, så pastaen er al dente.
Skær squash i kvarte, og herefter i tern.
Skær grønkålet i mellemtykke strimler.
Pil og hak hvidløg fint.
Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Tilsæt en klat smør og lidt olivenolie.
Kom kyllingestrimlerne på med lidt salt, og steg til de har taget en let brunlig farve.
Imens blander du krydderiet med 1/2 dl. kogende vand pr. kuvert.
Skub kyllingekødet ud til siden på panden, og tilsæt hvidløg, squash og kål.
Steg i 2-3 min., til det hele bliver let gyldent.
Tilsæt 1/2 spsk. hvidvinseddike pr. kuvert, og lad det bruse op. Kom herefter det kogende vand med krydderiet i, og tilsæt også fløden.
Skru ned, og lad retten småsimre i et par minutter.
Riv parmesanosten fint.
Riv citronskallen fint. Skær herefter citronen over.
Kom ost og lidt citronskal på panden, og rør det godt ud i flødesovsen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kom den færdigkogte pasta på (eller omvendt, hvis det giver bedre mening pladsmæssigt), og rør rundt. Server straks.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()