0
Cremet pasta med kål og kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

fettuccinesalt
1 min.
Pasta:

Bring en stor gryde med og et godt skud salt i kog.

Kog pastaen efter anvisning på pakken, dog gerne lidt kortere tid, så pastaen er al dente.

grønkålhvidløgsquash
3 min.
Hak grønt:

Skær squash i kvarte, og herefter i tern. 

Skær grønkålet i mellemtykke strimler.

Pil og hak hvidløg fint.

Kylling i strimlerSkagen Secret krydderisalt
8 min.
Steg kylling

Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Tilsæt en klat smør og lidt olivenolie. 

Kom kyllingestrimlerne på med lidt salt, og steg til de har taget en let brunlig farve. 

Imens blander du krydderiet med 1/2 dl. kogende vand pr. kuvert. 

fløde 38% (piskefløde)Skagen Secret krydderisquashgrønkålhvidløghvidvinseddike
11 min.
Steg grønt

Skub kyllingekødet ud til siden på panden, og tilsæt hvidløg, squash og kål. 

Steg i 2-3 min., til det hele bliver let gyldent.

Tilsæt 1/2 spsk. hvidvinseddike pr. kuvert, og lad det bruse op. Kom herefter det kogende vand med krydderiet i, og tilsæt også fløden. 

Skru ned, og lad retten småsimre i et par minutter.

citronparmigiano reggiano (Parmesan)fettuccine
16 min.
Riv ost og citronskal

Riv parmesanosten fint. 

Riv citronskallen fint. Skær herefter citronen over. 

Kom ost og lidt citronskal på panden, og rør det godt ud i flødesovsen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Kom den færdigkogte pasta på (eller omvendt, hvis det giver bedre mening pladsmæssigt), og rør rundt. Server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.