0
Grøn thaisalat med stegte nudler, glaskål og sur-sød vinaigrette

Grøn thaisalat med stegte nudler, glaskål og sur-sød vinaigrette

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
1 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende under koldt vand, så stivelsen trækker ud. Drænes efterfølgende for vand.

nam pla (fiskesauce)limerød chiliglaskålagurkthai basilikum / holy basilsquash
3 min.
Salaten

Skyl chilien, og hak den fint (pas på med mængden - den er stærk).

Bland fiskesauce, limesaft, 1/2 tsk. sukker pr. person (eller evt. smagsløs sirup), chilien og 1 spsk. olie pr. person. Bland det godt rundt, så sukkeret opløses. Sovsen skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt, så juster evt. med ekstra salt, limesaft og sukker. 

Skræl glaskålen, skyl agurken og squashen, og skær dem i små stave. Kom det op i en skål og gem til servering.

Skyl basilikummen, og pil bladene fra stilken. 

æg2
25 min.
Nudlerne

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges æggene i 1 spsk. olie pr. person imens der røres rundt. Når æggene har sat sig (ligesom hårdt stegt røræg), slukkes blusset, nudlerne vendes i og krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Vend nudlerne, salaten og basilikummen godt rundt i vinaigretten og servér straks efter.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?