0

Grønne bønner i tomatsauce

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og blancher dem i letsaltet vand ca. 5-7 min. - de skal endelig have bid, men de må heller ikke være for rå. Skyl dem over med koldt vand og stil til side. Hak hvidløget fint og sauter det i en smule olie. Kom hakkede tomater, salt, peber og krydderurter i, og lad det koge sammen til en tyk sauce. Vend bønnerne i, varm igennem og smag til. Server fx til stegt fisk eller kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.