0
Grønne deller i fladbrød med stegt squash

Grønne deller i fladbrød med stegt squash

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

tomateragurkhvidløgcreme frisk 9%
1 min.
Grøntsager

Skyl tomat og agurk grundigt, og skær begge dele i små tern. Pil hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern. Hæld creme frisk i en skål, og krydr den med salt. Tilsæt tomat, agurk og hvidløg.

squasholivenolie, ekstra jomfrusalt
10 min.
Squash

Skyl squashen grundigt, og skær den i 1 cm. tykke skiver. Krydr skiverne med salt og krydderiblandingen.

Varm en pande op ved høj varme. Steg squashskiverne i 2 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, og overfør dem til fedtsugende papir.

grønne deller
15 min.
Vegedellerne

Varme en pande op til middel varme. Tilsæt en 1 tsk. olie pr. person, og lun vegedellerne i ca. 2 min. på hver side.

Majstortillas - nixtamal
20 min.
Tortillas

Varm en pande op til høj varme, og varm tortillas uden tilsætning af fedtstof i ca. 20 sek. på hver side.

25 min.
Anretning

Servér tortillas, anret vegedellerne henover, og top med squash og tomat- agurkesalat.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
501 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
57,9 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
12 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?