0
Grønne koftas i mynte/yoghurt sauce
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålgaram masala1olivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl blomkålen grundigt, og kassér roden. Skær blomkålshovedet i små stykker, og spred dem ud på en bradepande dækket med bagepapir. Krydr kålen med halvdelen af garam marsalaen, salt, peber og 1 tsk. olivenolie pr. person. Bag blomkålsstykkerne i ca. 20 min, indtil de er møre og har fået en lidt branket overflade.

grünkern
10 min.
Grünkern

Kom grünkern i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad grünkern koge stille og roligt i ca. 15 min., under låg, til de er møre.

forårsløgolivenolie, ekstra jomfrumynteyoghurt 3,5 %sukker
15 min.
Myntesovsen

Pil det yderste lag af forårsløget, skyl resten grundigt, og hak det groft. Varm en kasserolle op ved middel varme, og steg løget i 1 tsk. olie pr. person, indtil det er gyldent.

Skræl ingefæren og pil hvidløget, og skær begge dele i grove stykker. Skyl mynten grundigt, og pil bladene fra stilken. Kom det hele op i en skål sammen med yoghurten, de stegte forårsløg og resten af garam marsalaen. Blend det med en stavblender, og krydr med salt og evt. lidt sukker. Tilsæt gerne lidt frisk chili eller pulver, hvis man har lidt liggende. 

plantefars
25 min.
Grønne koftas

Form 3 deller pr. person af plantefarsen, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Skru helt ned for varmen, tilsæt myntesovsen, og varm den stille og roligt op. Får den for meget varme, vil yoghurten begynde at skille. 

30 min.
Anretning

Servér grünkern med den bagte blomkål ved siden af og koftaerne i myntesovsen.

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?