Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i mindre stykker. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Form 3 boller pr. person af plantefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person ved middelhøj varme i ca. 5 min. på to sider, indtil de har fået godt med farve.
Pil løg og hvidløg, og skræl guleroden. Riv det hele på et rivejern, men hold løg/hvidløg og gulerod adskilt.
Vend guleroden i lidt eddike, olivenolie og salt.
Kom løg og hvidløg i en gryde med 1 spsk. olie pr. person, og bring gryden op at simre.
Når løgene er gyldne, tilsættes karryen og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Steg under omrøring i 1 min.
Hæld mælk i retten, indtil den får den rette sovsede konsistens, og kom de stegte planteboller i. Smag til med salt og peber.
Servér kartoflerne med karryretten, og top med rosiner og den revne gulerod.
Velbekomme!
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()