0

Grøntsagsfrikasse

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl majroer og kartofler, del dem i mundrette stykker og kog dem netop møre i letsaltet vand – kom først majroerne i, når kartoflerne koger. Ordn porrerne og skær dem i tykke skiver. Bræk det grove af aspargeserne og del dem i 3 cm lange stykker. Pil rødløgene og skær dem i både. Kom porrer, asparges og løg med i kogevandet 3 min. før kartoflerne er færdige. Dræn grøntsagerne, men gem lidt af kogelagen til sauce. Smelt smør i en stor gryde og tilsæt mel. Kom kogelage i lidt ad gangen til saucen er glat, men stadig tyk - pisk godt! Kom så de kogte grøntsager og den skyllede spinat i og varm godt op – tilsæt evt. mere væde. Kom til sidst fløde og revet muskatnød i og smag til med salt og peber. Server med klippet dild til alle typer kød, som vegetarret mv.

Kommentarer og forslag til opskriften