0
Grydestegt blomkål med fiskedeller og salat

Grydestegt blomkål med fiskedeller og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
couscoussalt
1 min.
Couscousen

Kom couscoussen i en gryde der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra, ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden.

Skyl og hak persillen, og vend den i couscoussen sammen med lidt olivenolie og salt og peber. 

 

hvidløgblomkålolieeddike
3 min.
Blomkålen

Pil hvidløget, skær bladene og stokken fra blomkålen, og skyl det grundigt. Lav 3 snit i toppen af blomkålen, sådan så den får 3 flade sider (som vist på billedet). Varm en gryde, der passer med størrelsen til blomkålen, op ved middelhøj varme. Steg blomkålen med bunden nedad i 1 spsk. olie pr. person med låg på, indtil kålen har fået en flot brun farve. Skru blusset ned på middel varme, og tilsæt smørret og hvidløget. Steg blomkålen yderligere på de 3 flade sider, så den får en flot farve. Hav låget på undervejs, så kålen dampes, samtidig med at den steges. Kålen er færdig efter ca. 20-30 min, når man kan stikke en ske igennem den, uden den giver modstand. Når kålen er færdig, tages den ud af gryden, og krydres med salt. 

Det resterende stegesmør bruges som vinaigrette til salaten. Mos det hvidløg, der er i stegesmørret, med en gaffel, og der tilsættes ½ tsk sennep og 1 tsk. eddike pr. person. Krydr med salt. 

Hak det overskydende blomkål fint til en form for blomkålskrymmel, og gem til senere.

salat
20 min.
Salaten

Skyl salaten grundigt, afdryp for vand, og riv den i mundrette sykker. Vend salaten med vinaigretten og blomkålskrymmelen lige før servering, og smag til med salt.

fiskefrikadeller
25 min.
Frikadellerne

Varm en pande op ved middel varme, og varm frikadellerne op i ½ spsk. olie pr. person i ca. 3 min på hver side.

30 min.
Anretning

Servér blomkålen med couscous, salat og de lune deller. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?