Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt, brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det trække til senere.
Skræl gulerødder, pil skalotteløg og hvidløg, og del dem i rustikke stykker.
Kom grøntsagerne i en gryde, og rist dem af i 1/2 spsk. god olivenolie pr. person, til de begynder at få let farve. Krydr med salt, peber og halvdelen af harissaen. Tilsæt vand (2,5-3 dl pr. person) og urtebouillon, kog op under omrøring, og lad suppen simre i 20 min.
Blend suppen til en cremet konsistens med halvdelen af creme frisk. Sigt evt. suppen, og smag den til med salt og peber samt lidt af saften fra de syltede citroner.
Rul fisken til paupietter (se video ovenover), som egentlig bare er et fint fransk ord for en fiskefilet, der er rullet sammen. Rul fileterne fra den tykke til den tynde ende, og kom dem i et ovnfast fad smurt med 1 tsk. olivenolie pr. person. Krydr med salt og lidt af den syltede citron, og sæt fadet i en 165 grader varm ovn i 8-10 min.
Lun bollerne i ovnen de sidste 3-4 minutter af fiskens bagetid.
Som vist på billedet med fisk, det sidste citron, creme frisk samt plukket koriander på toppen. Tilføj evt. mere harissa efter behov.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:
Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal, 44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.
Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre!
Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.
Kundekommentarer ()