Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl gulerødder, løg og hvidløg.
Hak løg og hvidløg, og skær 2/3 af gulerødderne i skiver.
Svits kødet i en gryde først, og når det har fået lidt farve, tages det op af gryden. Nu kommes løg, hvidløg og gulerødder i skiver i gryden i 1/2 spsk. olivenolie pr. person.
Når grøntsagerne er svitset af, tilsættes kødet, tomatpuré, bouillon, spidskommen, laurbærblad, 2 dl. vand pr. person, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag.
Lad retten simre i mindst 30 minutter.
Skær blomkål og de sidste gulerødder i mindre stykker, og kog dem i en gryde i ca. 10 min., til de er møre.
Hæld alt vandet fra, og blend det sammen med 1/4 spsk. smør pr. person, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag med en stavblender. Lad være med at blende for længe, da det gerne må være en lidt grov mos.
Hak persillen groft.
Server blomkålsmos med gullasch på tallerkener, og drys med hakket persille.
Kommentarer og forslag til opskriften