OBS: Kødet egner sig rigtig godt til at blive grillet. Så hvis det er din plan at grille, skal du tænde grillen som det første. Lad spyddene ligge i et glas med vand, så de ikke antænder, når de steges.
Skær kødet i store tern, og krydr det godt med salt.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet. Bland det med krydderiblandingen i en skål sammen med lidt citronsaft, og vend kødet heri.
Kom kødet på spyddene, og lad det marinere så længe som muligt.
Forvarm ovnen til 225 grader. Skrub kartoflerne, og skær dem i pommes frites-størrelse. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr dem godt med salt og evt. nogle tørrede krydderier efter egen smag. (Fx. oregano eller timian.)
Bag kartoflerne i ca. 20 min, indtil de har fået godt med farve og er bløde.
Kom yoghurten i en skål, og krydr den med salt og peber.
Skyl æblet og spidskålen grundigt. Skær spidskålen i mundrette stykker og æblet i tern. Vend begge dele i dressingen lige før servering.
Grill kødet i ca. 2 min. på 3 sider af spyddet, indtil det har fået godt med farve og er helt gennemstegt. Hvis man ikke bruger grill, kommes spyddene på en bageplade dækket med bagepapir, og bages i ca. 10 min.
Servér gyros med bagte kartofler og salat.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()