Denne fyldige og lækre kødsovs er en sand klassiker, der bringer varme og smag til bordet. Langsom simring udvikler en dyb og kompleks aroma.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm olivenolien i en stor gryde. Svits hakket løg og hvidløg, til det er klart.
Tilsæt oksekødet og brun det grundigt.
Kom alle grøntsager i gryden og svits videre i 5-7 min, til de er møre.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier. Lad simre i ca. 15-20 min.
Smag til med salt, peber og evt. chili eller balsamico.
Kog pastaen efter anvisning på pakken - gerne al dente.
Server boloen med den nykogte pasta og revet parmesan drys med det sidste basilikum krydderurter.
Makrofordeling pr. portion
Energi: ~750 kcal
Kulhydrat: 61 E%
Protein: 22 E%
Fedt: 17,5 E%
Tips:
· Tilsæt ekstra grøntsager eller bælgfrugter for mæthed uden at øge fedtindholdet.
· Ønskes højere energi (f.eks. energibehov >3500 kcal/dag), kan mængden af pasta øges med 100-150 g tørvægt i alt.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød
Kommentarer og forslag til opskriften