Chimichurri: En grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød i.
I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrab/skrub eller skræl jordskokkerne, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min.
Dræn vandet fra, og lad jordskokkerne trække i 5 min. Skær dem i skiver, og kom dem i en stor skål. Drys straks med salt og peber, og vend rundt.
Skræl knoldselleri, og skær dem i grove mundrette stykker.
Rør en dressing sammen af sennepspulver og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes 1/2 spsk. af din bedste olivenolie pr. pers. deri samt ca. halvdelen af chimichurri krydderierne. Pluk og hak persillen, og vend den i dressingen.
Smag dressingen til med salt og peber.
Rør det hakkede kød med det sidste chimichurrikrydderi samt lidt salt. Form det hakkede kød til 1 eller 2 hakkebøffer pr. pers.
Steg bøfferne sammen med knoldselleri i 2-3 min. på hver side, på en pande i 1/2 spsk. olie pr. pers.
Pil og snit rødløg, så fint du kan.
Vend de stegte knoldselleri sammen med lune jordskokker, snittede rødløg og persille chimichurri.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kundekommentarer ()