0
Harissa-stegt hakkebøf i selleri/gulerod/kartoffelpuré med bagte porrer

Harissa-stegt hakkebøf i selleri/gulerod/kartoffelpuré med bagte porrer

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Forvarm ovnen til 225 grader.

 

knoldselleribagekartoflerfløde 9%citrongulerødder
1 min.
Pureen

Skræl selleri, gulerod og kartofler, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Hæld vand i, indtil det dækker, og lad grøntsagerne koge i 15 min. under låg, indtil de er helt møre. 

Dræn vandet fra, og blend grøntsagerne til den konsistens du ønsker med en stavblender, imens fløden tilsættes. Smag til med godt med salt samt peber og lidt citronsaft. 

porrecitron
10 min.
Porren

Flæk porren, skyl den grundigt, og skær den i stykker, der svarer til ca. længden på en pegefinger. Læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Lad dem bage i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre. Top med citronsaft lige før servering. 

hakket oksekødharissakrydderi
20 min.
Kødet

Rør kødet med harissakrydderiet, form det til små hakkebøffer (2 stk. pr. person), og steg dem på en grill eller pande i 1 spsk. olie pr. person, til de netop er gennemstegte. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet henover puréen sammen med de bagte porrer.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2978 kjl/712 kcal
Fedt:
41 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
39 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
41 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?