Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl selleri, gulerod og kartofler, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Hæld vand i, indtil det dækker, og lad grøntsagerne koge i 15 min. under låg, indtil de er helt møre.
Dræn vandet fra, og blend grøntsagerne til den konsistens du ønsker med en stavblender, imens fløden tilsættes. Smag til med godt med salt samt peber og lidt citronsaft.
Flæk porren, skyl den grundigt, og skær den i stykker, der svarer til ca. længden på en pegefinger. Læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Lad dem bage i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre. Top med citronsaft lige før servering.
Rør kødet med harissakrydderiet, form det til små hakkebøffer (2 stk. pr. person), og steg dem på en grill eller pande i 1 spsk. olie pr. person, til de netop er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Servér kødet henover puréen sammen med de bagte porrer.
Velbekomme!
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()