Pil løget og hvidløget og hak det fint.
Skyl broccoli og persille grundigt og afdryp for vand.
Pluk bladene fra stilken på persillen. Hak stilken så fint som muligt og lad bladene være hele.
Varm en gryde op ved middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt bønnerne, tomatpastaen og harissa og steg yderligere 2 min. under omrøring.
Hæld 1 dl. vand i gryden pr. person og tilsæt bouillonpulveret. Lad det simre i ca. 15 min. Kom de hakkede persillestilke i og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Steg broccolinien i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Overfør kålen til en dyb tallerken og vend med 1/2 spsk. eddike pr. person (eller citronsaft, hvis du har), lidt olivenolie, salt, peber og riv osten henover.
Fordel bønnerne i dybe tallerkener, anret broccolinien henover og top med persilleblade, peber og olivenolie.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()