0
Harissapaneret gris med salat på stegte majs og bagte sødekartofler

Harissapaneret gris med salat på stegte majs og bagte sødekartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Hvedemel, Soya, Sesam, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

majstomaterhvidløg
10 min.
Steg majsen

Skær kernerne fra kolben på majsen.

Varm en pande op ved høj varme, og steg majskernerne i 1 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve.

Skær tomaterne i både, og krydr dem med revet hvidløg, salt og peber.

Vend majskernerne med tomaterne lige før servering.

harissahakket svinekød 6-9%rasp
20 min.
Steg kødet

Form 1 hakkebøf pr. person, pensl med harissa, og vend med rasp.

Varm en pande op ved høj varme. Steg bøfferne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på begge sider, indtil de får godt med farve på begge sider.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler og salat.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?