0
Harissapaneret gris med salat på stegte majs og bagte sødekartofler

Harissapaneret gris med salat på stegte majs og bagte sødekartofler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. 

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning. 

majstomaterhvidløg
10 min.
Steg majsen

Hæld majsene i en sigte, skyl dem godt og lad dem dryppe godt af.

Varm en pande op ved høj varme, og steg majskernerne i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve.

Skær tomaterne i både, og krydr dem med revet hvidløg, salt og peber.

Vend majskernerne med tomaterne lige før servering.

Hakket grisekødraspharissakrydderi
20 min.
Steg kødet

Form 1 bøf pr. person, drys bøfferne med harissa-krydderiet, og vend dem med rasp.

Varm en pande op ved høj varme. Steg bøfferne i 1/2 spsk. olie pr. person i 4-5 min. på begge sider, indtil de får godt med farve på begge sider.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler og salat.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2434 kjl/582 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
43 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
33 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?