0
Hasselnøddebagt kuller med persille-rødbede-salat med peberrod og rodfrugtmos

Hasselnøddebagt kuller med persille-rødbede-salat med peberrod og rodfrugtmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

mayonnaisehvidløgpastinakkergulerod
1 min.
Mos

Skræl, skyl og del pastinakker og gulerødder. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart rodfrugterne er helt møre, hældes vandet fra (gem 2 dl af vandet). Kom finthakket hvidløg, salt efter smag, mayonnaise og lidt kogevand sammen med rodfrugterne (vandmængde afhænger af, hvor tyk du ønsker, mosen skal være). Mos rodfrugterne med en håndblender, en gaffel eller håndmikser alt efter tålmodighed. 

 

hasselnøddekerner
2 min.
Hasselnødder

Bag hasselnødder i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i 10-12 min. Rist nødderne, til de er gyldne og dufter dejligt. Hvis der er hinder på nødderne, kan de gnubbes i et rent viskestykke, således at hinderne falder af. Hinderne kasseres. Hak de ristede hasselnødder groft eller knus dem i en morter, og drys dem med lidt fint salt.

Fif: Nødderne kan også ristes på en tør pande ved medium varme i 7-8 min. Ryst ofte panden.

peberrodrødbederbredbladet persille
15 min.
Rødbedesalat

Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde strimler. Du kan også rive dem groft på rivejernet. Riv peberrod meget fint, og hak den bredbladede persille fint. Bland det hele sammen til en god salat. 

Rør en dressing af følgende pr. person: 1/3 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. lys balsamico og 1/2 tsk. flydende honning. Vend dressingen sammen med rødbeder, peberrod og persille.

 

kullerfilet uden skind
20 min.
Nøddebagt fisk

Tænd ovnen på 180 grader.

Del fisken i portionsstykker. Kom de hakkede hasselnødder ovenpå fiskestykkerne sammen med salt og peber.

Bag fisken i et smurt, ildfast fad i 12-15 min.

35 min.
Anretning

Spis fisk, rodfrugtemos og rødbedesalat sammen. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
509 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,3 g
Kulhydrat:
40,8 g
heraf sukkerarter:
32,6 g
Kostfibre:
14,2 g
Protein:
31,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?