0

Havtaske i chorizosvøb med sauté af bønner, peberfrugt, gulerod og squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Svøb af fisk: Skær chorizoen i mindre tern og bræk brødet i mindre bidder. Kom begge dele i foodprocessoren sammen med mandler, 1 lille fed pillet hvidløg, ½ tsk. røget paprika, smør, 1 spsk. olie og et nip salt. Kør det sammen til en helt fin, ensartet pasta. Fjern hinderne på fisken og skær kødet fri af benet i 2 flotte fileter. Læg 2 stykker film ved siden af hinanden på bordet, fordel chorizoblandingen derpå og "smør" den ud i rektangler, der er lige så lange og lidt over dobbelt så brede som havtaskefileterne. Læg en filet midt på hver og rul filmen omkring, så fisken er helt omsvøbt. Stram enderne til og læg fisken på køl 20 min.

Sauté: Pil løget, skræl guleroden og rens peberfrugten. Skær dem og squashen i ensartede små tern (ca. ½ cm3). Sauter dem i lidt olie til de lige begynder at tage farve. Kom 2 fed finthakket hvidløg, drænede bønner, fond, tomatpuré, 1 tsk. røget paprika, gurkemeje, spidskommen, salt og peber ved og lad det simre uden låg i 5-10 min. til væden er kogt ind om bønner og grøntsager. Smag til og vend finthakket persille i lige inden servering.

Fisk: Varm lidt olie op på en lille pande. Rul fiskefileterne forsigtigt ud af filmen og læg dem på panden. Steg dem fint på alle sider - stille og roligt, så fisken bliver flot gylden og gennemstegt samtidigt. Lad dem hvile 5 min. og skær rullerne i tykke skiver ved servering.

Giv en sprød grøn salat og masser af godt brød til.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?