0
Heat: okse frikassé med kartofler, gulerødder og ærter

Heat: okse frikassé med kartofler, gulerødder og ærter

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne i godt saltet vand i 15-18 min.

okse frikassé
2 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

 Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

gulerødderærter, frost
5 min.
Gulerødder og ærter

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern på ca. 5 x 5 mm.

Kom gulerødderne i en gryde med passende låg, og damp dem med en lille smule vand, en klump smør samt salt.

Tilsæt ærter efter 3-4 min., og damp dem med i 1-2 min.

Vend de dampede grøntsager i frikasséen, og kog den igennem. 

bredbladet persille
15 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys skyllet og hakket persille på frikassé og kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften