0
Team DK heat: Svenske Köttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Team DK heat: Svenske Köttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

melede kartofler
1 min.
Mosede kartofler

Skræl kartoflerne, del dem i tern af ca. 2 x 2 cm., og kog dem møre i godt saltet vand i ca. 20-25 min. 

Pres de kogte kartofler gennem en purépresse eller mos dem, og rør med mælk, der er kogt op med smør. Smag til med godt med salt og peber.

 

svenske kjöttbullar med flødesauce
2 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Microbølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs så går det hurtigere og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk: 
Tidsangivelserne er vejledende da output varierer en del fra mikrobølgeovn til microbølgeovn - prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min. t
il den er gennemvarm.

persille
5 min.
Persille

Pluk bladene af persillen, og kassér stilkene.

Skyl persillen grundigt i koldt vand, knug vandet fra, og hak persillen groft.

 

grønne bønner
10 min.
Bønner
Nip og skyl bønnerne, og kog dem i min. 5-10 min. i rigeligt saltet vand. Dræn vandet fra, og krydr med salt og peber. 
tørrede tranebærappelsin
15 min.
Appelsin-tranebærslat

Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem derefter i tern.

Vend dem rundt med de tørrede tranebær samt lidt finthakket persille.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4619 kjl/1100 kcal
Fedt:
32 g
Kulhydrat:
53 g
Kostfibre:
3,4 g
Protein:
15 g