0
Hele rødspætter i ponzu med hvidløgsbagte squash, dild og kota

Hele rødspætter i ponzu med hvidløgsbagte squash, dild og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
zittauerløgsquashhvidløgdildKota
1 min.
Bag squashen

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Flæk løg og squash i 4 dele på langs, og overfør det hele til et ildfast fad med 1 spsk. olie pr. person, salt og peber. Bag grøntsagerne i 15 min. med låg eller bagepapir henover. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Vend hvidløget sammen med squash og løg, og lad det hele bage i yderligere 10 min.

Hak dilden groft.

Lige før servering vendes squash og løg med dild og brud af kotaen.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hele flåede rødspættercitrontamari/soya
15 min.
Bag fisken

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg fisken henover. Krydr den godt med salt og peber, og bag fisken i 10-15 min., indtil kødet løsner sig fra benene.

Bland soya og citronsaft i en skål, og hæld det udover fisken ved servering.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og squashsalat.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?