0
Helgrillet blomkål med stegt laks og pæresalsa

Helgrillet blomkål med stegt laks og pæresalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Kålen

Forvarm ovnen ved 220 °C. 

Skyl kålen grundigt, og fjern de fleste blade. Smør kålen med olie og salt. Skær et kryds i kålen set ovenfra. Kom kålen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

pæreløghvidløgøkologisk laks med skindcitron
5 min.
Fisken og salsaen

Krydr fisken med salt, og lad den temperere på en bradepande dækket med bagepapir.

Skræl pæren, og pil løg og hvidløg. Flæk pæren i kvarte, og kassér kernehuset. Skær løget i kvarte, og lad hvidløget være helt.

Læg pære, løg og hvidløg på en bradepande dækket med bagepapir. Kom bradepanden øverst i ovnen i ca. 10 min., så det hele får godt med farve. 

Kom det hele i en skål, og bland det sammen med 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt, peber og citronsaft. 

bulgur
20 min.
Fisken og Bulguren

Bag fisken i ca. 6 min., indtil skindet nemt kan trækkes af fisken.

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Vend bulguren med 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med grillet blomkål, salsa og bulgur.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?