0
Helgrillet blomkål med stegt laks og pæresalsa

Helgrillet blomkål med stegt laks og pæresalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
blomkål
1 min.
Kålen

Forvarm ovnen ved 220 °C. 

Skyl kålen grundigt, og fjern de fleste blade. Smør kålen med olie og salt. Skær et kryds i kålen set ovenfra. Kom kålen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

pæreløghvidløgøkologisk laks med skindcitron
5 min.
Fisken og salsaen

Krydr fisken med salt, og lad den temperere på en bradepande dækket med bagepapir.

Skræl pæren, og pil løg og hvidløg. Flæk pæren i kvarte, og kassér kernehuset. Skær løget i kvarte, og lad hvidløget være helt.

Læg pære, løg og hvidløg på en bradepande dækket med bagepapir. Kom bradepanden øverst i ovnen i ca. 10 min., så det hele får godt med farve. 

Kom det hele i en skål, og bland det sammen med 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt, peber og citronsaft. 

bulgur
20 min.
Fisken og Bulguren

Bag fisken i ca. 6 min., indtil skindet nemt kan trækkes af fisken.

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Vend bulguren med 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med grillet blomkål, salsa og bulgur.

Kommentarer og forslag til opskriften