Forvarm ovnen ved 220 °C.
Skyl kålen grundigt, og fjern de fleste blade. Smør kålen med olie og salt. Skær et kryds i kålen set ovenfra. Kom kålen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Krydr fisken med salt, og lad den temperere på en bradepande dækket med bagepapir.
Skræl pæren, og pil løg og hvidløg. Flæk pæren i kvarte, og kassér kernehuset. Skær løget i kvarte, og lad hvidløget være helt.
Læg pære, løg og hvidløg på en bradepande dækket med bagepapir. Kom bradepanden øverst i ovnen i ca. 10 min., så det hele får godt med farve.
Kom det hele i en skål, og bland det sammen med 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt, peber og citronsaft.
Bag fisken i ca. 6 min., indtil skindet nemt kan trækkes af fisken.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Vend bulguren med 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.
Servér fisken sammen med grillet blomkål, salsa og bulgur.
Kundekommentarer ()