Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Læg fisken på en bradepande dækket med bagepapir, rids fisken med en skarp kniv, og gnid den med salt og lidt olie.
Sæt bradepanden lidt oppe i ovnen, tæt på varmelegemet, så fisken kan blive grillet lidt. Hold øje med, at fisken ikke bliver brændt i overfladen. (Hvis den begynder at få for meget farve, så skru ned for ovnen, og placer bradepanden længere nede i ovnen). Bag fisken i ca. 15 min., indtil den udskiller hvid væske.
Pil løg og hvidløg. Skyl koriander og chili (fjern evt. kernerne - de er stærke), og afdryp dem for vand. Hak det hele fint.
Varm en kasserolle op ved middelhøj varme. Steg de hakkede urter (gem lidt af korianderen til anretning) under omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. Tilsæt 1 spsk. vand og 1/2 spsk. sukker pr. person og pres citronsaften i. Lad saucen simre, indtil den tykner lidt, og smag til med salt og sukker.
Skræl og skær gulerødderne i stave.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges gulerodsstavene under omrøring i 1 spsk. olie i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Krydres med salt og peber.
Servér fisken, og hæld saucen henover.
Drys med det sidste koriander, og spis de stegte gulerødder og spelten til.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()